Foto: AP/Scanpix
ASV Alabamas štata Birmingemas pilsētas tiesa izvirzījusi vairākas apsūdzības 21 gadu vecajam Uzbekistānas pilsonim Ulugbekam Kodirovam par draudiem nogalināt ASV prezidentu Baraku Obamu un ieroču nelikumīgu glabāšanu, trešdien informē portāls "Al.com".

Kodirovs Amerikā ieradās 2009. gadā ar studentu vīzu, kuru viņam anulēja 2010. gadā, jo viņš nebija sācis mācības. Tā vietā viņš meklēja sabiedrotos radikālo musulmaņu organizācijās, lai īstenotu atentātu pret ASV prezidentu.

Viņa aktivitātes pamanīja ASV speciālie dienesti un to slepeni aģenti islamistu vidē stājās sakaros ar potenciālo šahīdu. Viņiem Kodirovs vismaz četras reizes apliecinājis, ka ir gatavs nogalināt Obamu, lai arī pašam būtu jāiet bojā.

Aģenti nemēģināja Kodirovu atrunāt, bet pat pārdeva viņam automātisko šauteni un granātu. Pēc tam 13. jūlijā viņš tika arestēts.

Tagad viņam draud 5 gadi cietumā par katru solījumu nogalināt Obamu un vēl pa desmit gadiem par katru nelegālo ieroci. Līdz ar to, ja sodus izlems summēt, neveiksmīgais prezidenta slepkava var pavadīt cietumā 40 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!