Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas radiostacijas "Eho Moskvi" ēkā Maskavā pirmdien ielauzies kāds vīrietis un ar nazi uzbrucis programmas vadītājai Tatjanai Felgengauerei, sadurot viņu kaklā, paziņojis radiostacijas galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs.

Uzbrucēju, kuram varētu būt psihiskas dabas traucējumi, aizturējusi apsardze un viņš nodots policijai.

Felgengauerei veikta operācija un viņa ievadīta mākslīgās komas stāvoklī. Mediķi viņas stāvokli vērtē kā smagu. "Kā pastāstīja ārsti, tādā stāvoklī viņa atradīsies līdz rītdienai. Rīt ārsti lems, kādu ārstēšanu viņai veikt un cik nopietnas ir viņai nodarīto traumu sekas," pavēstīja Venediktovs.

Kā pavēstīja informēts avots, uzbrukums nav saistīts ar Felgengaueres profesionālo darbību.

"[Uzbrukt žurnālistei] mani mudināja tas, ka viņa divus mēnešus mani vajāja," video, kas ievietots radio kanālā vietnē "Telegram", norādīja uzbrucējs.

Viņš arī apgalvoja, ka "piecus gadus atradies telepātiskā kontaktā ar žurnālisti". Atbilstoši viņa teiktajam, žurnāliste "katru nakti, izmantojot telepātiskos sakarus, mani biedēja".

Uzbrucējam bijis blogs, kurā viņš rakstījis par žurnālistes tīkojumiem, kas it kā pat esot kontrolējusi viņa elpošanu.

Saiti uz uzbrucēja vietni tviterī publicējis radio "Eho Moskvi".
Atbilstoši mediju ziņām, uzbrucējs ir kāds Boriss Grics. Viņš ir dzimis Gruzijā, bet dzīvojis Izraēlā, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz savu avotu.

Likumsargi pieļauj, ka aizturētajam varētu būt psihiskas dabas traucējumi, un plāno pārbaudīt, vai viņš uzskatāms par pieskaitāmu.
Uz jautājumu, vai aizturētais pazinis cietušo, viņš atbildējis, ka viņam ar žurnālisti bijis telepātisks kontakts kopš 2012. gada.

"Es nekad ar viņu nebiju pazīstams realitātē, bet redzēju viņu un jutu viņu. Viņa bija pārāk uzmācīga, viņa man bija galvā," atbilstoši neoficiālai informācijai aizturētais skaidrojis pratināšanas gaitā.
Sakarā ar uzbrukumu ierosināta krimināllieta par slepkavības mēģinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!