Foto: White House
Noticis uzbrukums Baraka Obamas pirmsvēlēšanu kampaņas birojam Losandželosā, sestdien vēsta laikraksts "The Los Angeles Times".

Nezināmi ļaundari apšaudījuši ēku ar gāzes pistolēm un izsituši logus. Birojā iemests "kaut kāds priekšmets".

Ēka atrodas Vestsaidas rajonā, pilsētas rietumdaļā. Uzbrukums notika pulksten 19:45 pēc vietējā laika, kad birojā neviena nebija. Rezultātā incidentā neviens nav cietis. Policija meklē ļaundarus.

Uzbrukums noticis dažas dienas pirms Obamas ierašanās Losandželosā: viņš vāc līdzekļus savai pārvēlēšanas kampaņai. 

Kā ziņots, Obama  aprīlī apliecinājis gatavību turpināt darbu arī otrajā pilnvaru termiņā un 2012. gadā atkārtoti kandidēs uz ASV prezidenta krēslu, vēsta BBC.

Par to Obamas pārstāvji paziņojuši, ievietojot ASV oficiālajā mājas lapā paziņojumu.

BBC norāda, ka Obamas paziņojums jau iepriekš bija paredzams un viņa atbalstītāji to gaidīja. Obamas pārstāvji paziņojuši, ka jau drīzumā sāks oficiālu viņa atbalsta kampaņu, cerot, ka tā dos tikpat saldus augļus kā 2008. gadā. 

Tāpat Obama arī izsūtījis elektroniskā pasta vēstuli saviem atbalstītājiem. Tajā ASV prezidents saviem atbalstītājiem sacījis, ka kampaņa sākumā būs neliela, taču ar laiku tās apmēri pieaugs. Pagaidām ASV prezidents gan sola likt uzsvaru uz aktuālajiem notikumiem un pienākumiem.

Demokrātu Obamu ASV prezidenta amatā ievēlēja 2008. gadā. Izšķirošajā kārtā par Obamu balsoja 52,9% jeb 65,4 miljoni amerikāņu, kamēr par viņa konkurentu, republikāni Džonu Makeinu - 45,7% jeb 59,9 miljoni ASV pilsoņu. Amatā viņš gan stājās 2009. gada janvārī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!