Spridzinātāja pašnāvnieka izraisītajā ekspolozijā, kas tika vērsta pret ASV militāro konvoju, Afganistānas pilsētā Kandahārā bojā gājuši vismaz trīs civiliedzīvotāji, ziņo ārvalstu mediji.
Trīs ASV kareivji guvuši vieglus ievainojumus, sprādzienā, kas notika sastrēgumstundas laikā pašā Kandahāras centrā, ziņu aģentūrai „Reuters” stāstījis Kandahārs domes pārstāvis Asadulahs Khalids. Viņš arī informējis, ka vieglus ievainojumus guvuši vēl četri Afgāņi.

ASV kareivji esot pametuši notikuma vietu pēc sprādziena, bet acu liecinieki stāsta, ka ASV armijas automobīlis bijis aizdedzies.

ASV karaspēka pārstāvji esot apstiprinājuši uzbrukumu, taču neesot snieguši nekādus komentārus par notikušo. Kandahāra bija galvenā Talibu bāzes vieta līdz 2001.gadam, kas ASV nomainīja Talibiem lojālo valdību.

Kandahāras pisētā ir izveitotas daudzas ārzemju palīdzības organizācijas, bet pilsēta pēdējā laikā pakļauta Talibu spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumiem.

Pirmdien divos pašnāvnieku uzbrukumos Afganistānā tika nogalināti vismaz četri civiliedzīvotāji, tai skaitā arī kāds NATO kontingenta sastāva kareivis no Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!