Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas anektētajā Austrumjeruzalemē cīniņā, kas izraisījies, kad kāds ar nazi bruņots vīrietis iekļuvis policijas bāzē, ievainoti četri policisti, ceturtdien ziņo policija.

Arī pats uzbrucējs guvis nopietnus savainojumus, kad policisti trešdienas vakarā notikušā incidenta gaitā centušies viņu savaldīt, pavēstīja policijas preses sekretārs Mikijs Rozenfelds. Gadījumi, kad uzbrukumi notiek Izraēlas drošība spēku bāzu iekšienē, ir ārkārtīgi reti.

Uzbrucējs, kura identitāte pagaidām netiek izpausta, pamanīts tikai tad, kad viņš jau bijis pārrāpies pāri nožogojumam ap policijas bāzi, kas izvietota starp palestīniešu rajonu Džabel Mukabaru un ebreju kolonistu rajonu Armon Hanacivu. Rozenfelds nevarēja apstiprināt mediju informāciju, ka uzbrucējs vienu policistu sašāvis.

2015.gadā Izraēlā un okupētajās palestīniešu teritorijās tika pieredzēti daudzi uzbrukumi pret izraēliešiem, kurus pastrādāja ar nazi bruņojušies palestīnieši, kas darbojās vienatnē. Ar laiku vardarbības vilnis noplaka, un šādi uzbrukumi kļuva ievērojami retāki, tiesa gan, tie joprojām notiek laiku pa laikam.

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi 1967.gadā Sešu dienu kara laikā un vēlāk to anektēja. Starptautiskā sabiedrība Austrumjeruzalemes aneksiju nav atzinusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!