Foto: Shutterstock
Meksikāņu vistas iesmiņi "īstu asumiņu" cienītājiem.

::recepte::

Sīpolus, ķiplokus, peperoni rupji sakapā, pēc tam sasmalcina virtuves kombainā.

Iegūto putriņu samaisa ar garšvielu pulveri, apelsīnu sulu, kečupu, etiķi, sinepēm, 2 naža galiem krustnagliņu, šļuku Vusteras mērces, sāli.

Vistas fileju nosusina, nogriež taukus, plēves un sagriež 20 garenās strēmelēs.

Strēmeles sprauž uz garajiem koka iesmiņiem (gareniski).

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, cepešpannu nedaudz ieeļļo, iesmiņus apsmērē ar marinādi.

Iesmiņus cep apmēram 7 minūtes, tad apgriež un cep vēl 7 minūtes. Kad gatavi, liek galdā kopā ar atlikušo marinādi.

35Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
400 gsīpoli4 ķiploka daiviņas2 čilī pipari4 TKsausais meksikāņu garšvielu maisījums8 ĒKapelsīnu sula8 ĒKkečups8 ĒKbaltvīna etiķis2 ĒKsinepes maltas krustnagliņas Vusteras mērce sāls1 kgvistas fileja eļļa

Sagatavošana

1

Sīpolus, ķiplokus, peperoni rupji sakapā, pēc tam sasmalcina virtuves kombainā.

2

Iegūto putriņu samaisa ar garšvielu pulveri, apelsīnu sulu, kečupu, etiķi, sinepēm, 2 naža galiem krustnagliņu, šļuku Vusteras mērces, sāli.

3

Vistas fileju nosusina, nogriež taukus, plēves un sagriež 20 garenās strēmelēs.

4

Strēmeles sprauž uz garajiem koka iesmiņiem (gareniski).

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, cepešpannu nedaudz ieeļļo, iesmiņus apsmērē ar marinādi.

6

Iesmiņus cep apmēram 7 minūtes, tad apgriež un cep vēl 7 minūtes. Kad gatavi, liek galdā kopā ar atlikušo marinādi.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!