Foto: Reuters/Scanpix

Pašnāvnieka-spridzinātāja uzbrukumā šiītu musulmaņu procesijas laikā Nigērijas Kano štatā piektdien gājis bojā vismaz 21 cilvēks, atsaucoties uz aculieciniekiem un procesijas organizatoriem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Spridzinātājs ieskrējis pūlī un detonējis sprāgstvielas, pirms kāds spējis viņu apturēt. Īsi pirms tam aizturēts kāds cits vīrietis ar spridzekli. Uzbrukums noticis Dakasojes ciemā, kurš atrodas 20 kilometrus uz dienvidiem no provinces galvaspilsētas Kano.

Tikmēr procesija pēc sprādziena turpinās. Pasākuma dalībnieki katru gadu dodas septiņu dienu gājienā no Kano uz Zarijas pilsētu kaimiņštatā Kadunā, kur atrodas Nigērijas lielākās šiītu organizācijas mītne.

Pēc pērnā gada incidenta, kad starp svētceļniekiem un armiju izcēlās sadursmes, kā rezultātā vairāki cilvēki gāja bojā, drošības spēkiem likts turēties tālāk no procesijas, norāda BBC.

Vairākums Nigērijas musulmaņu ir sunnīti, viņu attiecības ar šiītiem ir saspringtas. Turklāt šiītus par ķeceriem uzskata islāmistu grupa "Boko Haram", kuras sešus gadus ilgstošajā vardarbībā ir gājuši bojā tūkstošiem cilvēku.

Nigērijā aptuveni līdzīgā skaitā ir musulmaņi un kristieši. Islāmticīgie pārsvarā apdzīvo valsts ziemeļus, bet kristieši dzīvo dienvidu daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!