Foto: DELFI

Palestīniešu grupējuma "Hamas" bruņotā spārna loceklis ceturtdienas vakarā atklāja uguni Telavivā, ievainojot trīs cilvēkus, līdz tika nošauts, paziņoja Izraēlas policija.

Apšaude notika Telavivas centrā Dīzengofa avēnijā - populārā naktsdzīves vietā, kur 2022.gada aprīlī palestīniešu uzbrukumā tika nogalināti trīs cilvēki.

"Šodienas uzbrukuma trīs upuri Telavivā vēl ir dzīvi, labojot agrāko paziņojumu, kurā viens no viņiem bija pasludināts par mirušu," sacīja policijas preses sekretārs Dīns Elsdans.

Trīs ievainotie, no kuriem viens bija kritiskā stāvoklī, viens nopietni ievainots un viens viegli ievainots, tika aizvesti uz slimnīcu.

"Hamas" paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis tā bruņotā spārna loceklis.

Izraēlas policija paziņoja, ka uzbrukumā aizdomās turētais bija šāvis uz gājēju, pirms viņu neitralizēja policisti.

"Es dzirdēju šāvienus un redzēju cilvēkus bēgam. Es nekavējoties pielādēju savu ieroci un skrēju" uz notikuma vietu, sacīja policists Dāvids Frīdmans, kurš palīdzēja nošaut uzbrucēju.

"Es izšāvu trīs lodes, arī [kolēģis] izšāva trīs lodes, un, kad viņš nokrita, viņam atkal iešāva, lai viņš neceltos," piebilda policists, runājot par uzbrucēju.

Ceturtdien trīs bruņoti palestīnieši tika nogalināti Izraēlas armijas operācijā Jordānas rietumkrasta ziemeļos. Vairāki palestīniešu bruņotie grupējumi otrdien bija aicinājuši atriebt sešu palestīniešu nāvi, kas bija nogalināti Izraēlas armijas reidā Jordānas rietumkrasta ziemeļos.

Beitarillitas ebreju apmetnē, kas atrodas Jordānas rietumkrastā uz dienvidrietumiem no Jeruzalemes, sapieri detonēja aizdomīgu paciņu, kas ceturtdienas vakarā tika atrasta autobusā.

Izraēlas un palestīniešu konfliktā kopš gada sākuma ir gājuši bojā 76 palestīnieši, 12 Izraēlas civiliedzīvotāji un viens Izraēlas policists, kā arī viena ukraiņu sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!