Foto: AP/Scanpix
Pakistānā šonedēļ notikušos uzbrukumos cilvēkiem, kas piedalās vakcinācijā pret poliomielītu, ir nogalināti deviņi cilvēki, trešdien paziņoja amatpersonas.

Pakistānā no pirmdienas līdz trešdienai notiek valsts mēroga vakcinācijas kampaņa pret poliomielītu, un šīs kampaņas dalībniekiem uzbrūk islāmistu kaujinieku grupējums "Taliban".

Karači pilsētā pirmdien tika nošauts viens, bet otrdien - četri šīs kampaņas dalībnieki. Vēl viens otrdien tika nošauts Pešavarā. Trešdien Pakistānas ziemeļrietumos bruņotos uzbrukumos šīs kampaņas dalībniekiem viens tika nogalināts Pešavarā, bet Čarsadas pilsētā pie Pešavaras tika nošauta veselības aizsardzības darbiniece un viņas šoferis.

ANO bērnu fonds UNICEF un ANO Pasaules veselības organizācija (WHO) saistībā ar šiem uzbrukumiem trešdien apturēja savu piedalīšanos vakcinācijas kampaņā pret poliomielītu Sindhas un Haiberas-Pahtunhvas provincēs, bet turpina to pārējā Pakistānas teritorijā, trešdien paziņoja UNICEF preses sekretārs Maikls Koulmens.

"Taleban" ir aizliedzis vakcinācijas Vaziristānas cilšu rajonā, jo uzskata šo kampaņu par aizsegu spiegošanai. Pakistānā ir piespriests cietumsods ārstam, kurš palīdzēja ASV Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP) atrast Osamu bin Ladenu, izmantojot vakcinācijas programmu pret hepatītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!