Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vīrieti, kurš apsūdzēts piecu cilvēku slepkavībā bankas apšaudē Floridā, jau sen fascinējusi "nāve un nogalināšana", britu raidsabiedrībai BBC atklājusi vīrieša bijusī draudzene.

"Nezināmu iemeslu dēļ viņš ienīda cilvēkus un gribēja, lai visi mirst," atklāja šāvēja bijusī draudzene Aleksa Havjēra.

Agrāk šodien ziņojām, ka uzbrukumā bankai Sebringā, ASV Floridas štatā, trešdien nogalināti pieci cilvēki, apstiprinājusi policija.

Uzbrucējs bija viens cilvēks, kurš pats informēja policiju, ka sācis šaut uz cilvēkiem bankā. Policisti sāka sarunas ar viņu, bet nespēja pārliecināt atstāt banku, kurā viņš bija iebarikādējies. Kad bankā iebruka policijas specvienība, uzbrucējs padevās.

Uzbrucēja motīvi pagaidām ir neskaidri un nav zināms, vai viņš gribējis banku aplaupīt. Policija identificējusi uzbrucēju kā 21 gadu veco Zefenu Zeiveru no Sebringas.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apšaudē bojā gāja bankas kliente Sintija Vatsone un bankas darbiniece Marisola Lopeza. Pārējo trīs upuru, kuri arī bija bankas darbinieki, identitātes netiek atklātas, jo tā vēlējušies viņu tuvinieki.

Zināms, ka Zeivers īsu laiku tālmācības kursā studējis koledžā Soltleiksitijā, bet pērnā gada decembrī mācības pametis. Pagājušā gada novembrī viņš tika pieņemts darbā par mācekli cietumsarga amatā, bet 9. janvārī praksi pametis. Nekādi disciplināri pārkāpumi viņam netika reģistrēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!