Foto: AP/Scanpix/LETA

Irānas ārlietu ministrs Muhamads Džavads Zarifs solījis Teherānas atriebību Izraēlai saistībā ar uzbrukumu Islāma Republikas galvenajam kodolobjektam Natanzā, raksta "Al Jazeera".

Vienlaikus ministrs piebilda, ka nesen uzsāktās sarunas par 2015. gadā parakstītās kodolvienošanās atjaunošanu, netiks pārtrauktas.

Pirmdien privātas tikšanās laikā ar likumdevējiem Zarifs norādīja, ka Izraēlas augstākās amatpersonas skaidri izteikušās, ka mēģinās novērst centienus atjaunot kodollīgumu, kas varētu novest pie ASV sankciju atcelšanas pret Teherānu.

Viņš solīja "atriebties" Izraēlai un teica, ka Irāna neiekļūs tās slazdā, atsakoties iesaistīties sarunās par kodollīguma nākotni.

Viņš arī solīja, ka Natanzas kodolobjekts tiks atjaunots kā vēl stiprāks nekā iepriekš. "Ja viņi domā, ka mūsu pozīcijas sarunās ir novājinātas, tad patiesībā šī gļēvā rīcība stiprinās mūsu pozīcijas," citēts Zarifs.

Vēstīts, ka svētdien Teherāna paziņoja, ka pret tās kodolobjektu Natanzā pastrādāts terorakts. Irānas Atomenerģijas organizācijas vadītājs Ali Akbars Salehi norādījis, ka uzbrukumu sarīkojuši "valsts industriālā un politiskā progresa pretinieki, kuru nolūks ir nepieļaut plaukstošas kodolindustrijas attīstību".

Izraēla nav oficiāli uzņēmusies atbildību par uzbrukumu, bet nav noteikusi cenzūras ierobežojumus tā plašajai atspoguļošanai vietējos plašsaziņas līdzekļos, no kuriem daži ir skaidri norādījuši, ka atbildīgs ir Izraēlas izlūkdienests "Mossad".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!