Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas karaspēks turpina uzbrukumu Ukrainas austrumos, cenšoties nodibināt pilnīgu kontroli pār Doneckas un Luhanskas apgabaliem, trešdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Volīnijas un Poļesjes virzienos pretinieks nekādas aktīvas darbības nav veicis, tomēr joprojām pastāv gaisa uzlidojumu un raķešu triecienu draudi no Baltkrievijas teritorijas. Siverskas virzienā nav novērotas pazīmes, kas liecinātu, ka iebrucēji formētu grupējumu uzbrukuma atsākšanai. Turpinās pozīciju un atbalsta punktu izbūve rajonos, kas robežojas ar Ukrainu.

Slobožanskes virzienā krievi veic pārgrupēšanos un papildina rezerves. Ienaidnieks turpina daļēju Harkivas blokādi un apšauda pilsētu ar artilēriju.

Izjumas virzienā pretinieks mēģināja uzbrukt Suligivkai un Dibrivnei, kā arī turpināja gaisa izlūkošanu ar bezpilota lidaparātiem.

Doneckas virzienā krievi turpina apšaudīt Ukrainas armijas pozīcijas un meklē vājās vietas ukraiņu aizsardzībā visas frontes garumā.

Turpinās kaujas Kreminnas, Torskes un Zelenadolinas rajonos. Ienaidnieks pārgrupējas, lai turpinātu uzbrukumu Limanas virzienā, kā arī turpina uzbrukumu nolūkā dziļāk ielauzties Popasnē.

Pēc triecienuzbrukuma mēģinājuma Rubižnē un Severodoneckā Novoaidaras slimnīcā ievesti aptuveni 130 ievainoti krievu karavīri.

Krievi veica uzbrukumu Marjinkas rajonā, kā arī turpina centienus pārņemt pilnīgu kontroli pār Mariupoli, dodoties triecienuzbrukumā metalurģiskajai rūpnīcai "Azovstaļ". Mariupolē ielenkto jūras kājnieku komandieris sociālajā tīklā "Facebook" trešdien norādījis, ka viņiem šīs varētu būt pēdējās dienas, ja ne stundas, un lūdzis pasaules līderiem palīdzību.

"Ienaidnieka pārspēks ir desmit pret vienu," raksta Ukrainas 36.atsevišķās jūras kājnieku brigādes komandieris Serhijs Volina no metalurģiskās rūpnīcas "Azovstaļ", kas kļuvusi par Mariupoles aizstāvju pēdējo patvērumu.

"Mēs vēršamies pie visiem pasaules līderiem un lūdzam mums palīdzēt," video vēstījumā aicina Volina, lūdzot nogādāt viņus kādas trešās valsts teritorijā.

Volina aicina diplomātus panākt starptautisku kontroli pār karavīru un civiliedzīvotāju nogādāšanu drošībā.

Viņš vērsies pie pasaules līderiem, civilajām un reliģiskajām personām, diplomātiem: "Ir iespēja glābt Mariupoli. Tūkstošiem cilvēku dzīvības tagad ir jūsu rokās."

Kaujas notiek arī Velikanovosilkas, Rivnopiļas un Storoževes rajonos.

Dienvidbugas virzienā pretinieks galvenos pūliņus velta savu pozīciju noturēšanai un apšauda ukraiņu pozīcijas. Notiek kaujas Oleksandrivkas rajonā.

Krievi turpina centienus sasniegt Hersonas apgabala administratīvo robežu.

Lielo zaudējumu dēļ krievi izveduši no Harkivas apgabala uz pastāvīgās dislokācijas vietu 20.armijas 3.motorizēto kājnieku divīzijas 237.tanku pulka bataljona taktisko grupu, kas zaudējusi kaujasspējas.

Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas armija atvairījusi desmit pretinieka uzbrukumus, iznīcinot 12 krievu tankus, 28 bruņutransportierus, divus automobiļus un vienu lielgabalu.

Ukrainas zenītartilēristi sašāvuši deviņus gaisa mērķus - vienu lidmašīnu, vienu helikopteru, sešus bezpilota lidaparātus un vienu spārnoto raķeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!