67 cilvēki Indijā miruši, uzzinot, ka helikoptera avārijā gājis bojā pirmais Āndhra Pradēšas štata ministrs Radžasehara Redijs, piektdien vēsta "The Times of India".

Daļa no šiem cilvēki miruši no sirdstriekas pēc šokējošās ziņas saņemšanas, bet citi - izdarījuši pašnāvību.

Šāda situācija lika bojāgājušā ministra dēlam vērsties pie tēva atbalstītājiem ar aicinājumu saglabāt savaldību un neizdarīt pašnāvību.

Vairākums no tiem, kuri miruši no šoka, skatījušies televīzijas ziņas, kur tika paziņots par Radžasehara Redija bojāeju. Savukārt viens no pašnāvniekiem atstājis zīmīti, kurā norādīja: "Redijs veltīja savu dzīvi tautai, es veltu savu dzīvi viņam." Pēc tam vīrietis izdzēris pesticīdu.

Starp cilvēkiem, kuri pēc Redija bojāejas vairs nevēlējās dzīvot, bija arī tie, kam ministra lemtais palīdzēja saņemt sociālās pensijas. Piemēram, divi pensionāri mēģināja izdarīt pašnāvību, ielecot Godavari upē, taču viņus izglāba kāds makšķernieks.

Kā ziņots, ministra helikopters pazudis trešdienas rītā. Ceturtdien helikoptera "Bell-408" atlūzas ar bojāgājušā Redija un vēl četru cilvēku ķermeņiem tika atrastas kalnā, grūti sasniedzamā meža apvidū.

Redijs politiskajā skatuvē pavadīja 30 gadus. Piecas reizes viņš tika ievēlēts štata likumdošanas iestādē un četras reizes - Indijas parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!