Foto: EPA/Scanpix/LETA
Gandrīz divas trešdaļas vāciešu uzskata, ka Olafs Šolcs kanclera amatā būs tikai vienu pilnvaru termiņu, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma "YouGov" veikto aptauju 20% aptaujāto uzskata, ka "luksofora koalīcija", kuru veido Šolca pārstāvētie sociāldemokrāti (SPD), zaļie un liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP), izjuks vēl pirms nākamajām Bundestāga vēlēšanām.

Vēl 44% respondentu uzskata, ka Šolcs kanclera krēslā noturēsies visus četrus gadus, taču atkārtoti valdības vadītāja amatu neizcīnīs.

Tikai 16% vāciešu prognozē, ka Šolcs kanclera amatā paliks arī uz otro pilnvaru termiņu.

Bet tam, ka viņš varētu palikt valdības vadītāja krēslā tikpat ilgi, kā viņa priekštece Angela Merkele, kas tajā aizvadījusi 16 gadus, tic tikai 1,3% aptaujāto.

63 gadus vecais Šolcs vairākkārt izteicies, ka "luksofora koalīcija", viņaprāt, esot "ilgtermiņa projekts", kas pārdzīvošot pašreizējo leģislatūras termiņu.

Lai gan līdzšinējais finanšu ministrs un vicekanclers Merkeles valdībā solījis, ka jaunā valdība īstenošot "politiku, kas atstās lielu ietekmi", tikai 22% vāciešu sagaida nopietnas pārmaiņas.

Kopumā 51% respondentu uzskata, ka "luksofora koalīcija" nenesīs valstij lielas pārmaiņas, kamēr 16% nesagaida nekādas pārmaiņas.

11% aptaujāto nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Tajā pašā laikā 55% vāciešu izteikušies, ka ir apmierināti ar Merkeles veikumu kanclera amatā. Neatmierināti ar to ir tikai 37% aptaujāto, kamēr 7% nav pauduši nekādu viedokli šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!