Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vairums vāciešu ir vīlušies Olafa Šolca vadītajā jaunajā valdībā, liecina otrdien publicētie aptauju rezultāti.

Saskaņā ar kārtējo "Trendbarometer" aptauju, kuru pēc privātās raidorganizācijas RTL un "n-tv" pasūtījuma veicis Sabiedrisko pētījumu un statistikas analīzes institūts "Forsa", ar valdības darbu ir apmierināti 30 % aptaujāto.

Savukārt 64 % respondentu, vērtējot koalīciju, kuras sastāvā ir Šolca pārstāvētie sociāldemokrāti (SPD), "zaļie" un liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP), izteikušies, ka ir ne visai apmierināti vai ir pilnībā neapmierināti.

Tajā pašā laikā 74 % SPD biedru un 76 % zaļo rindās esošo ar koalīcijas veikumu ir apmierināti, kamēr valdības darbu pozitīvi vērtējis tikai 31 % FDP biedru.

Vācieši nav apmierināti arī ar valdības reakciju uz Ukrainas krīzi. Lai gan Berlīne nosodījusi Krievijas plānoto iespējamo iebrukumu kaimiņvalstī, tā izpelnījusies kritiku par atteikšanos sniegt ukraiņiem jebkādu militāro palīdzību.

Ar valdības reakciju uz Ukrainas krīzi apmierināti ir 23 % aptaujāto, kamēr 67 % ar to nav apmierināti. SPD biedru vidū valdības politiku Ukrainas jautājumā atbalstījuši 52%, kamēr 46% atzinuši, ka tā nav pareiza.

Arī aptauja, kuru pēc žurnāla "Der Spiegel" pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "Civey", liecina, ka Šolca reitings sācis kristies. 63 % respondentu atzinuši, ka viņš amata pienākumus pilda slikti, kamēr viņa veikumu pozitīvi vērtējuši 22 % aptaujāto.

Šolcam stājoties amatā, "Civey" aptauja liecināja, ka tobrīd 49 % vāciešu sagaidīja, ka viņš būs labs kanclers, kamēr jaunā valdības vadītāja izredzes skeptiski vērtēja 32 %.

Veicot kārtējo "Trendbarometer" aptauju, laikā no 3. līdz 4. februārim intervēti 1000 respondenti. Savukārt "Civey" laikā no 4. līdz 7. februārim intervējis 5000 respondentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!