Šrilankas policija ceturtdien paziņoja, ka ir apcietinājusi kādu Vācijas pilsoni par mēģinājumu uzbūvēt divvietīgu lidmašīnu bez Aizsardzības ministrijas atļaujas.
Nelielais lidaparāts tika atrasts otrdien fabrikā pie Kolombo vienīgās starptautiskās lidostas, kad policija bija saņēmusi ziņu par lidmašīnas būvēšanu un pārmeklēja fabrikas telpas. Lidmašīna bija aprīkota ar 60 zirgspēku dzinēju.

Policija izmeklē, kāpēc šis ārzemnieks būvējis lidmašīnu un vai viņam ir kādi sakari ar tamilu separātistu partizāniem, kuri cīnās par neatkarīgas valsts izveidošanu 3,2 miljoniem Šrilankas tamilu.

"Ir savādi, ka viņš necentās saņemt atļauju lidmašīnas būvēšanai. .. Ja viņš gribēja legāli lidot ar šo lidmašīnu, viņam vajadzētu saņemt atļauju mūsu lidlauku izmantošanai," sacīja policijas pārstāvis.

Šrilankas Aizsardzības ministrijas atļauja ir nepieciešama arī lidmašīnu detaļu ievešanai. Vairumā gadījumu šāda atļauja tiek liegta, lai novērstu iespēju, ka lidmašīna nokļūst tamilu separātistu rokās.

Šrilankā ir aizliegti komerciālie iekšzemes avioreisi, jo valdība baidās, ka tamilu partizāni var izmantot lidmašīnas uzbrukumos civiliem un militāriem mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!