Kāds 55 gadus vecs vīrietis kļuvis par pirmo Vācijas pilsoni, kurš pieprasījis kompensāciju no tabakas kompānijas par smēķēšanas izraisītām veselības problēmām - viņš iesūdzējis tiesā uzņēmumu "Reemtsma" cerībā piedzīt no tās 400 tūkstošus eiro (261,6 tūkstošus latu).
Kaislīgais smēķētājs Volfgangs Heine, kurš pārcietis infarktu un divas sirds asinsvadu šuntēšanas operācijas, apsūdz Lielbritānijas " Imperial Tobacco Group" meitas uzņēmumu "Reemtsma", ka tas 80.gados nav brīdinājis patērētājus par tabakas izstrādājumu kaitīgo ietekmi uz veselību, pirmdien vēstī žurnāls "Focus".

Prasītājs arī apgalvo, ka tabakas gigants 1984.gadā sācis savai produkcijai pievienot indīgas vielas, piemēram, amonjaku.

Gaidāms, ka novembrī šo civillietu sāks skatīt tiesa Ārensbergā.

Ja Heine prāvā uzvarēs, līdzīgas prasības pret tabakas izstrādājumu ražotājiem varētu iesniegt arī daudzi citi Vācijas iedzīvotāji. Tomēr žurnāls "Focus", atsaucoties uz ekspertu teikto, norāda, ka Heines izredzes tiesā ir samērā niecīgas.

Līdzīgas prasības pret tabakas kompānijām iesnieguši smēķētāji ASV, un vairāki prasītāji šajās prāvās ir uzvarējuši, saņemot milzu kompensācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!