Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijā pērn ieradušies 280 tūkstoši patvēruma meklētāju, kas ir par 600 tūkstošiem mazāk nekā 2015. gadā. Patvēruma pieplūduma sarukums skaidrojams ar tā saucamā Balkānu ceļa slēgšanu un ES–Turcijas vienošanos, atsaucoties uz Vācijas iekšlietu ministra pausto vēsta raidsabiedrība BBC.

2015. gadā Vācijā ieradās rekordliels patvēruma meklētāju skaits – 890 tūkstoši.

"Tas parāda, ka federālās valdības un Eiropas Savienības pieņemtie lēmumu strādā," paudis Vācijas iekšlietu ministrs Tomas de Mezjērs, "esam veiksmīgi vadījuši un kontrolējuši migrācijas procesu".

Tiesa gan pērn saņemts par gandrīz 270 tūkstošiem vairāk pieteikumu patvēruma piešķiršanai nekā 2015. gadā, taču lielākoties tie saņemti no cilvēkiem, kas Vācijā ieradušies iepriekšējos gados. 36 % no visiem lūgumiem pēc patvēruma saņemti no sīriešiem. Otra lielākā patvēruma lūdzēju grupa ir afgāņi, viņiem seko irākieši, albāņi, irāņi un eritrejieši.

Vācija noraidījusi patvēruma lūgumus no albāņiem, Albāniju raksturojot kā "drošu valsti". Jau ziņots, ka Vācija atpakaļ uz Afganistānu deportēs tos afgāņu patvēruma meklētājus, kuru lūgumi noraidīti. Decembrī uz Afganistānu nosūtīta pirmā imigrantu grupa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!