Foto: AFP/Scanpix
Vācijas Ārlietu ministrija izplatījusi oficiālu paziņojumu, kurā, saistībā ar nemieru vilni valstī, aicina pilsoņus būt "īpaši uzmanīgiem" braucienu laikā uz Lielbritāniju, otrdien informē aģentūra "DPA".

Ārlietu ministrija rekomendē vācu tūristiem Lielbritānijā, redzot masu nekārtību pirmās pazīmes, nekavējoši pamest par bīstamiem kļuvušos rajonus un bez ierunām pildīt likumsargu norādījumus.

Kā ziņots, pirmdienas notikumi turpināja vardarbību , kas sākās divās pagājušajās naktīs. Tā izraisījās pēc tam, kad policija pagājušajā nedēļā nošāva kādu vīrieti Totenhemā Londonas ziemeļos.

Londonas mērs Boriss Džonsons pārtrauca atvaļinājumu, lai atgrieztos pilsētā, kurā vairāk nekā 300 cilvēku ir arestēti un ievainoti 35 policisti. 

Otrdien ziņots arī par vienu bojāgājušo. Miris kāds 26 gadus vecs vīrietis, kurš pirmdien sašauts Londonā.

Arī iekšlietu ministre Terēza Meja ātrāk atgriezās no atvaļinājuma, lai tiktos ar Metropoles policijas komisāra pienākumu pildītāju Timu Godvinu un citiem policijas priekšniekiem. Viņa aicināja cilvēkus , kas pazīts nekārtību dalībniekus, ziņot par tiem policijai. Ministre noliedza, ka plānots nemieru savaldīšanai izmantot armiju.

 Arī Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons otrdien atgriezās no atvaļinājuma Itālijā un sasauca ārkārtas situāciju jeb "Cobra" sapulci.  Pēc tās viņš solīja "atgriezt kārtību Lielbritānijas ielās".

Viens no pirmajiem pasākumiem ir policistu skaita palielināšana galvaspilsētā no 6000 līdz 16 000 likumsargu.

metropeles policijas vadītājs Godvins televīzijas uzrunā sacīja, ka policija publicēs fotogrāfijas un novērošanas kameru ierakstus, lai identificētu nemieros iesaistītos. Komisārs arī aicināja vecākus pārliecināties, ka viņi zina, kur ir viņu pusaudžu vecuma bērni, kā arī nelaist bērnus ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!