Foto: AFP/Scanpix
Vācijas varas iestādes otrdien rītausmā veikušas kratīšanas par dalību vai atbalstu neonacistu grupai aizdomās turētu 33 personu dzīvesvietās un aizturējušas 24 personas.

Pulksten 6 pēc vietējā laikā tika veikta kratīšana 33 Vācijas pilsoņu vecumā no 17 līdz 54 gadiem dzīvesvietās saistībā ar izmeklēšanu par aizliegtās neonacistu grupas "Aktionsbuero Mittelrhein" ("Vidusreinas rīcības birojs") darbību, otrdien paziņoja Vācijas rietumu pilsētas Koblencas prokuratūra.

Sākta arī izmeklēšana par nopietnu miesas bojājumu nodarīšanu, nopietniem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un aizliegtas simbolikas izmantošanu.
"19 no apsūdzētajiem tika aizturēti par dalību kriminālā organizācijā, trīs – par kriminālas organizācijas atbalstīšanu, bet divi – par dalību nopietnā sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanā," pavēstīja prokuratūra.

Prokuratūras sniegtā informācija liecina, ka "Aktionsbuero Mittelrhein" apkopoja informāciju par politiskajiem konkurentiem un publiskoja šo informāciju tā, lai publiski apkaunotu savus pretiniekus.

"Visi dalībnieki zināja, ka tiek radīta naidīga atmosfēra un bailes," norādīja prokuratūra, piebilstot, ka organizācija arī īstenoja atklātus vardarbības aktus pret kreisi noskaņoto spēku dalībniekiem gan vietējā, gan daudz plašākā mērogā.

Tomēr izmeklētāji uzsvēra, ka organizācijai nav saistības ar neonacistu kustību "Nacioālsociālistu pagrīdnieki" (NSU), kas tiek turēta aizdomās par nesen notikušām desmit slepkavībām, kuru upuri pārsvarā bija turku izcelsmes veikaliņu īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!