Vācija uz dienvidu robežas liedz iebraukšanu valstī arvien lielākam skaitam imigrantu, ikdienu nosūtot simtiem cilvēku atpakaļ uz Austriju, pirmdien paziņojušas Austrijas varasiestādes.

Austrijas policija norādīja, ka šāda tendence vērojama kopš 1. janvāra.

"Ikdienas noraidīto imigrantu skaits pieaudzis no 60 decembrī līdz 200," paziņoja Augšaustrijas federālās zemes policijas pārstāvis, piebilstot, ka atraidītie ir bēgļi no Afganistānas, Marokas un Alžīrijas, kuri nevēlas pieteikties patvērumam Vācijā, bet Skandināvijas valstīs.

"Vācijas politiķi, šķiet, nolēmuši rīkoties ar lielāku stingrību. Mums grūtākā lieta ir paskaidrot, ja migrants jautā: "Kādēļ es tagad nevaru doties tālāk, ja mans draugs pagājušajā nedēļā vēl to varēja?" norādīja Augšaustrijas policijas darbiniece.

Policijas preses pārstāve Minhenē aģentūrai "Reuters" apstiprināja, ka Vācija nosūta atpakaļ līdz aptuveni 100 imigrantiem, bet neapstiprināja, ka atraidīto skaits būtu pieaudzis. Viņa sacīja, ka noteikumi nav mainījušies.
Tomēr skaidrojums atraidīto imigrantu pieaugumam varētu būt meklējams stingrākā Eiropas Savienības (ES) robežu kontrolē.

Pagājušajā nedēļā Zviedrija mēģināja samazināt patvēruma meklētāju pieplūdumu, ieviešot kontroli uz robežas ar Dāniju, kura savukārt pēc tam sāka kontrolēt robežu ar Vāciju.

Austrija arī ir pastiprinājusi kontroli uz robežas ar Slovēniju, kopš 1.janvāra nosūtot atpakaļ 1652 imigrantus, liecina policijas dati.

Izskanējis arī viedoklis, ka Vācija noraida arvien vairāk imigrantu neseno Ķelnes notikumu dēļ.

Ķelnes policija svētdien paziņoja, ka kopumā reģistrējusi jau 516 dažādas sūdzības par Vecgada vakarā pieredzēto vardarbību un 40% no tām saistītas ar seksuāla rakstura uzbrukumiem. Vairums aizdomās turēto ir patvēruma meklētāji un nelegālie imigranti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!