Aptuveni 5000 cilvēku svētdien Berlīnē bija pulcējušies pretim Vācijas parlamentam, kur vairāki aktīvisti zālienā izrakuši dučiem neīstu 'kapu' un veikuši simboliskas bēru ceremonijas, tādējādi paužot neapmierinātību ar Eiropas Savienības (ES) imigrantu un bēgļu politiku, atsaucoties uz policijas pausto vēsta medijs "The Local".

Apvienības "Politiskā skaistuma centrs" biedri bija iecerējuši rīkot gājienu līdz Vācijas kancleres Angelas Merkeles birojam, kur plānoja zāliena izrakt bedres, kas simbolizētu kapus un tajās 'apglabāt' neīstus imigrantu līķus.

Berlīnes amatpersonas šādu protesta akciju neatļāva. Tiesa gan, tas aktīvistus neatturēja pārvarēt drošības nožogojumu pie parlamenta un savu ieceri realizēt ēkai piegulošajā zālienā.

Zālienā viņi ar lāpstām izrakuši dučiem mazu 'kapu' un pie tiem zemē iesprauduši koka un papīra krustus ar uzrakstiem "Robežas nogalina" un "Cietokšņi krīt". Tāpat protestētāji nesuši trīs zārkus, kuros, saskaņā ar likumsargu pausto, līķu neesot bijis.

Par sabiedriskās kārtības traucēšanu policisti aizturējuši vairākus protestētājus.

Aktīvisti norādījuši, ka akcijas mērķis ir pievērst uzmanību, viņuprāt, nehumānajai politikai saistībā ar imigrantiem, kā arī faktam, ka daudzi bēgļi mirst pirms vēl sasnieguši Eiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!