Foto: LETA

Vācijas aktīvisti sestdien sarīkojuši protesta akciju pie gaļas nozares kompānijas "Tönnies" galvenās mītnes Ziemeļreinas-Vestfālenes pavalstī, reaģējot uz satraucošajiem darba apstākļiem tās lopkautuvēs, kas kļuvušas par lieliem Covid-19 perēkļiem.

Protestētāji izvietojušies pie mītnes ieejas vārtiem, uzcēluši teltis un izkāruši pie ēkas jumta milzīgu plakātu, aicinot "izbeigt cilvēku un dzīvnieku ekspluatāciju".

"Tönnies" lopkautuvju darbinieku vidū jaunā koronavīrusa izplatība ir tik augsta, ka varasiestādēm nācies noteikt stingrus ierobežojošus pasākumus Gīterslo un Vārendorfas apriņķos. Tas pievērsis sabiedrības uzmanību darba apstākļiem visā nozarē.

No 6139 analīzēm, kas veiktas kompānijas darbiniekiem Redas-Vīdenbrikas pilsētā līdz 21.jūnijam, pozitīvus rezultātus uzrādījušas 1413 – gandrīz ceturtā daļa kopējā analīžu skaita, un pilsēta atzinusi sevi par lielāko atsevišķo slimības perēkli visā Vācijā.

Jaunākie Roberta Koha institūta dati gan liecina, ka vīrusa izplatība pilsētā palēninājusies. Jaunu inficēšanās gadījumu skaits, rēķinot uz 100 000 iedzīvotājiem, kas "Tönnies" uzliesmojuma laikā sasniedza 270,2, tagad krities no 76,6 piektdien līdz 66,5 sestdien. Lai stingrie ierobežojumi tiktu atcelti, šis rādītājs nedrīkst pārsniegt 50.

Darba un dzīves apstākļi Vācijas gaļas nozarē pandēmijas laikā piesaistījuši pastiprinātu uzmanību, jo strādājošajiem nākas saskarties ar sliktiem darba apstākļiem, neizdevīgiem līgumiem un augstu īres maksu pārapdzīvotās mītnēs. Bieži šajos uzņēmumos tiek nodarbināti migranti no Austrumeiropas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!