Foto: Reuters/Scanpix

Vācija vienojusies ar interneta gigantiem "Facebook", "Twitter" un "Google" par naida runas cenzēšanu, otrdien pavēstīja tieslietu ministrs Heiko Māss. Tīmekļa uzņēmumi solījuši dzēst aizskarošos ierakstus 24 stundu laikā.

Kopš tīmeklī izraisījusies ksenofobisku un rasistisku komentāru lavīna, bet galēji labējie tīmekļa lietotāji sākuši vērsties pret nelegālo imigrantu masveida ierašanos, ASV tīmekļa uzņēmumi Vācijā pakļauti arvien lielākam varasiestāžu spiedienam.

Satraukts par to, ka tīmeklī pieaug rasistisku un vardarbīgu komentāru skaits, Māss brīdinājis, ka sociālie tīkli "nedrīkst kļūt par labējo lunaparku".

Otrdien "Facebook", "Twitter" un "Google" apņēmušies dzēst "nelegālo saturu nekavējoties - tas ir, 24 stundu laikā," paziņoja ministrs.

"Sūdzības izskatīs speciālistu komandas. Un kritēriji, kas tiks piemēroti, būs Vācijas likumi, nevis tikai katra tīkla lietošanas noteikumi, kā tas ir bijis līdz šim," paskaidroja Māss.

Trīs ASV uzņēmumi arī solījuši padarīt vienkāršāku procedūru, kā lietotāji var ziņot par aizskarošiem komentāriem. Tiks izveidots monitoringa mehānisms, lai pārliecinātos, vai sistēma darbojas, piebilda ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!