Foto: AP/Scanpix

Vācijas policija patlaban cenšas noskaidrot, vai motīvs svētdien pēcpusdienā notikušajam uzbrukumam, kurā 21 gadu vecs sīriešu patvēruma meklētājs ar mačeti nogalināja 45 gadus vecu sievieti, meklējams upura un uzbrucēja attiecībās.

Izmeklētāji pirmdien atklāja, ka uzbrucējs sievieti pazinis personīgi un viņi bijuši darba kolēģi. Pēc nopratināšanas policija pavēstīja, ka patvēruma meklētājs varētu ciest no garīgas slimības.

"Viņš tika nopratināts un var sniegt tikai daļēju informāciju par notikumu gaitu," informēja policija.

Gan uzbrucējs, gan arī 45 gadus vecā sieviete, kas Vācijā ieradusies no Polijas, vairākus mēnešus pirms uzbrukuma strādājuši kopā kebabu restorānā.

Uzbrucējs šobrīd atrodas intensīvās terapijas nodaļā un tiek apsargāts.

Iepriekš tika ziņots, ka sīrietis uzbrukumā izmantojis mačeti.

Sieviete tika noslepkavota svētdien pulksten 16.27 Reitlingenē, Bādenē-Virtembergā, pie autoostas pēc abu savstarpējā strīda. Parādījušās ziņas, ka noslepkavotā esot bijusi gaidībās, lai arī policija to nav apstiprinājusi.

Atbilstoši policijas skaidrojumam, šī slepkavība neesot terorakts.

Bēgot no nozieguma vietas, sīrietis ar mačeti savainojis vēl piecus cilvēkus. Uzbrucēju izdevies aizturēt tikai pēc tam, kad viņu ar automašīnu "BMW" notriekusi kāda aculieciniece.

Sīrietis policijai bijis zināms iepriekš pastrādāto noziegumu dēļ. To vidū ir arī smagu miesas bojājumu nodarīšana, zādzība un narkotiku glabāšana. Turklāt izmeklētāji uzgājuši liecības, ka uzbrucējs bijis psihiski slims.

Pirmdien turpinājās liecinieku pratināšana.

Svētdien vakarā kāds cits Sīrijas imigrants Ansbahā, Bavārijā, detonējis spridzekli, laupot dzīvību pats sev un 15 cilvēkus ievainojot.

Starp šiem uzbrukumiem neesot nekādas saistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!