Vācijas federālā valdība noraidījusi Lietuvas lūgumu piegādāt tai modernās bruņumašīnas "GTK Boxer", vēsta laikraksts "Welt am Sonntag".

Vācijas Aizsardzības ministrijai pārstāv ziņu aģentūrai DPA apstiprināja laikrakstā publicēto informāciju.

"Bundesvēra bruņoto transportlīdzekļu nodošana vai arī tādu mašīnu tālākpārdošana, kuras tiks ražotas tuvākajos gados, nav paredzēta," laikraksts citē Aizsardzības ministrijas pārstāvja teikto.

Atbilstoši viņa sacītajam Vācija kopumā "pozitīvi vērtē Lietuvas bruņoto spēku modernizāciju, ņemot vērā pieaugošās vajadzības, kas ir saistītas ar NATO dalībvalstu drošību", un tā centīsies atbalstīt Lietuvu "iespējamās robežās".

Lietuvai bruņumašīnu piegādes atteiktas, jo sākotnēji esot jāgādā par Bundesvēra vajadzību apmierināšanu.

Lēmums izpelnījies Vācijas "lielās koalīcijas" partiju militāro ekspertu nopēlumu.

Sociāldemokrāts Rainers Arnolds norāda, ka Vācijas interesēs ir "nostiprināt NATO Baltijas valstu partneru iespējas", tā labā darot visu, atskaitot sauszemes karaspēka nosūtīšanu uz šo reģionu.

Ņemot vērā pieaugošos Krievijas draudus, Baltijas valstis ir jāatbalsta tik lielā mērā, cik tas ir iespējams, izrādot pretimnākšanu to centieniem iegādāties bruņutransportierus "GTK Boxer", uzskata Kristīgi sociālās savienības Bundestāga deputāts Florians Hāns.

Februāra sākumā NATO pieņēma lēmumu par alianses austrumu robežu nostiprināšanu, ātrās reaģēšanas spēku un jaunu komandpunktu izveidošanu, cita starpā arī Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Vācijas federālā valdība noraidījusi Lietuvas lūgumu piegādāt tai modernās bruņumašīnas "Boxer", svētdien vēsta laikraksts "Welt am Sonntag".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!