Foto: AFP/Scanpix

Berlīnes policija ir brīdinājusi, ka pastāv kurdu kaujinieku uzbrukumu Turcijas mērķiem Vācijā riski, liecina laikraksta "Welt am Sonntag" rīcībā nonācis iekšējais dokuments.

Dokumentā, kas paredzēts "tikai dienesta lietošanai", teikts, ka kaujinieki no "Kurdistānas strādnieku partijas" (PKK) varētu veikt "noziegumus pret valsts institūcijām, tostarp Turcijas konsulātu un vēstniecību, kā arī kultūras un tirdzniecības objektiem, īstenojot mediju uzmanību piesaistošas ieņemšanas, vandalismu un ļaunprātīgu dedzināšanu".

Pirms 1.novembrī Turcijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām varētu tikt aizdedzinātas automašīnas ar Turcijas diplomātiskajiem karogiem, brīdināts laikraksta citētajā dokumentā.

Lielākās kompānijas, piemēram, lidsabiedrības un bankas arī varētu ciest no iespējamiem uzbrukumiem, kurus kurdu kaujinieki varētu īstenot, "ieņemot arī radio un mediju birojus, partiju birojus".

Berlīnes policijas preses pārstāve atteicās sniegt komentāru par noplūdināto ziņojumu.

PKK kaujinieki pēdējo nedēļu laikā ir īstenojuši vairākus uzbrukumus Turcijā pēc tam, kad tā izmantoja gaisa un sauszemes spēkus pašpasludinātā pretterorisma operācijā, kas tika sākta jūlija beigās, lai mēģinātu iegrožot nemiernieku grupējumu tā kontrolētajos Turcijas dienvidaustrumos un Irākas ziemeļos.

PKK bruņotu cīņu par pašnoteikšanos Turcijas dienvidaustrumos īsteno kopš 1984.gada. Tajā bojāgājuši skaits sasniedz vairākus desmitus tūkstošu. Abas konfliktā iesaistītās puses kopš 2013.gadā noslēgtās pamiera vienošanās virzījās uz mieru, bet pašlaik ir atsākusies aktīva karadarbība un miera vienošanās šķiet neiespējama.

Vācijā dzīvo trīs miljoni etnisko turku kopienas pārstāvju, no kuriem daudzi Eiropas lielākajā ekonomikā ieradās pagājušā gadsimta 60.un 70.gados, meklējot labākas darba iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!