Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācija Covid-19 pacientu ārstēšanā izmantos medikamentus, kas oktobrī palīdzēja atlabt toreizējam ASV prezidentam Donaldam Trampam, paziņojis Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns.

Ministrs laikrakstam "Bild am Sonntag" atklāja, ka valdība iegādājusies jaunu antivielās balstītu medikamentu, lai ārstētu Covid-19 pacientus.

"Sākot no nākamās nedēļas Vācijā tiks izmantotas monoklonālās antivielas," paziņoja Špāns, norādot, ka Vācija būs pirmā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kas izmantos šo medikamentu, un sākotnēji šāda ārstēšana būs pieejama universitāšu klīnikās.

"Federālā valdība iegādājusies 200 000 dozu par 400 miljoniem eiro," paziņoja ministrs.

Špāns sacīja, ka Tramps saņēma šāda veida ārstēšanu ar antivielām, kad inficējās ar jauno koronavīrusu pērnā gada oktobrī.

"Tās darbojas kā pasīvā vakcinācija. Šo antivielu ievadīšana agrīnā stadijā var palīdzēt augsta riska pacientiem izvairīties no nopietnākas slimības attīstības gaitas," paziņoja ministrs.

Tramps, kurš pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika uz īsu laiku hospitalizēts, saņēma antivielu kokteili REGN-COV2, ko ražojis farmācijas uzņēmums "Regeneron".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!