Foto: Reuters/Scanpix

Vācijā dzīvojošie turki Turcijas prezidenta un parlamenta vēlēšanās pārliecinoši atbalstījuši pašreizējo valsts galvu Redžepu Tajipu Erdoganu, vēsta Turcijas mediji.

Turcijas ziņu aģentūra "Anadolu" vēsta, ka no Vācijā dzīvojošajiem Turcijas pilsoņiem par Erdoganu nobalsojušas gandrīz divas trešdaļas, liecina rezultāti pēc gandrīz 98% Vācijā nodoto balsu saskaitīšanas. Tomēr oficiālie rezultāti vēl nav publiskoti.

Saskaņā ar sākotnējiem rezultātiem par Erdoganu nobalsojuši 65,4% no Vācijā dzīvojošajiem Turcijas pilsoņiem, bet par Erdogana galveno konkurentu, sešu opozīcijas partiju alianses kandidātu Kemalu Kiličdaroglu nobalsojuši tikai 32,6%.

Visticamāk, Erdoganam Vācijā būs veicies daudz labāk nekā vēlēšanās kopumā.

Jau ziņots, ka Turcijas prezidenta vēlēšanās gaidāma otrā kārta, jo pirmajā neviens no kandidātiem nav saņēmis vismaz 50% balsu.

Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien Erdogans ieguva 49,51% balsu, bet Kiličdaroglu - 44,88% balsu, paziņojusi Turcijas vēlēšanu padome.

Vācijā šo vēlēšanu rezultāti līdzinās 2018.gada vēlēšanām, kad par Erdoganu nobalsoja 64,8% no Vācijā dzīvojošajiem Turcijas pilsoņiem, kamēr vēlēšanās kopumā Erdogans ieguva 52,6% balsu.

Vācijā dzīvo lielākā turku kopiena ārpus Turcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!