Foto: AP/Scanpix
Vācijā februārī reģistrēts 61 428 patvēruma meklētāji un tas ir par trešdaļu mazāk nekā janvārī, otrdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Februārī patvēruma meklētāju vidū lielākā grupa bija sīrieši - 24 621, irākiešu bijis 12 000 un aptuveni tikpat liels skaits arī afgāņu.

Ne visi nelegālie imigranti oficiāli pieprasījuši piešķirt patvērumu, un tikai daži varēs palikt Vācijā, kas solījusi sūtīt atpakaļ uz mierīgajām valstīm visus ekonomiskos imigrantus.

Datos, iespējams, iekļauta atkārtota reģistrācija vairākās Vācijas pavalstīs, kā arī cilvēki, kas jau devušies uz citām ES valstīm.

Šogad Eiropā ieradušies 130 000 nelegālo imigrantu, bet pērn - 1,2 miljoni.

Lielākā nelegālo imigrantu daļa necenšas palikt pirmajās Eiropas Savienības (ES) valstīs, kuras viņi sasniedz, - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Tā kā Maķedonija noteikusi stingrus ierobežojumus nelegālo imigrantu skaitam, ko tā ielaiž savā teritorijā, Grieķijas ziemeļos pie robežas šobrīd iestrēguši 13 000 nelegālo ieceļotāju.

Grieķijā no Turcijas pāri jūrai kuģos un laivās katru dienu ierodas vidēji 2000 jaunu nelegālo imigrantu.

Tikmēr NATO paziņojusi, ka tā paplašina operāciju pret cilvēku kontrabandistiem Egejas jūrā Grieķijas un Turcijas ūdeņos.

ES līderi pirmdien pauda gandarījumu par šo soli un aicināja NATO dalībvalstis aktīvi atbalstīt šo operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!