Foto: Reuters/Scanpix

Par spīti pērn pieredzētajiem galēji kreiso spēku grautiņiem G20 konferences laikā Hamburgā pērn Vācijā ievērojami krities kopējais noziedzības līmenis, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas paziņojumu, vēsta "Politico".

Kopumā valstī pērn ziņots par 5,76 miljoniem noziedzīgu nodarījumu, kas ir par 5,1% procentu mazāk nekā gadu iepriekš. "Noziegumu skaits, kas pastrādāti Vācijā, ir zemākais kopš 1992. gada. Uz 100 000 iedzīvotāju mazāk nekā 7000 noziegumu ir nepieredzēti [zems] līmeris pat 30 gadu griezumā," otrdien paziņojis iekšlietu ministrs Horsts Zīhofers.

Savukārt politiski motivētu uzbrukumu skaits pēc vairāku gadu pieauguma pērn samazinājies par 4,9%. Tostarp galēji labējo pastrādāto noziegumu skaits, no kuriem vairums bijuši vērsti pret migrantiem, samazinājušies par 12,9%, bet galēji kreiso noziegumu skaits ir pat pieaudzis līdz 3,9%. Tomēr politiski labējie joprojām ir likumnepaklausīgāki – viņi pastrādājuši 20 520 noziegumus, kamēr kreisi orientētie – 9 752.

Kopumā pērn 312 reizes uzbrukts patvēruma meklētāju centriem, kas ir gandrīz 70% samazinājums, salīdzinot ar 995 uzbrukumiem 2016. gadā. Savukārt antisemītisku noziegumu skaits pieaudzis par 2,5%, no kuriem ap 95% pastrādājuši galēji labēju ideoloģiju atbalstītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!