Foto: AFP/Scanpix

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs brīdinājis, ka valstī dzīvo vairāk nekā 500 islāmistu kaujinieku, kuri varētu īstenot uzbrukumus gan vieni paši, gan grupējumos, vēsta aģentūra "Reuters".

Mezjērs norādījis, ka Vācijā ir vismaz 520 potenciālo uzbrucēju, kā arī 360 citi policijas apzināti cilvēki, kuriem ir saistības ar potenciālajiem uzbrucējiem.

Liela daļa vāciešu uzskata, ka teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki valstī iekļuvuši kopā ar teju miljonu patvēruma meklētāju no Sīrijas, Ziemeļāfrikas un Āzijas, raksta "Reuters".

"Terora draudi uzglūn gan no grupējumiem, gan indivīdiem, kuri darbojas vienatnē," teica Mezjērs. "Grupējumi tiek slepeni iepludināti Eiropā, kur tie nepamanīti gatavojas īstenot uzbrukumus, kā mēs to varējām vērot Parīzē un Briselē veiktajos uzbrukumos."

Savukārt vēl grūtāk ir laikus atklāt un novērst tos uzbrukumus, kurus īsteno viens kaujinieks, uzsvēra Vācijas iekšlietu ministrs.

Mezjērs norādīja, ka varasiestādes dara visu iespējamo, lai novērotu potenciālos uzbrucējus. Šogad notikušas vairāk izmeklēšanas un veikti vairāk aresti nekā pērn. Taču par spīti drošības spēku pūlēm, varasiestādes neizslēdz iespēju, ka daudzus individuālos teroristus nav izdevies apzināt.

Vēstīts, ka Vācijā jūlijā notika divi uzbrukumi, kuru īstenotāji bijuši saistīti ar "Daesh". Vilcienā 17 gadus vecs afgāņu vīrietis ar cirvi uzbrucis pasažieriem, ievainojot piecus cilvēkus. Savukārt sīriešu patvēruma meklētājs uzspridzinājās Ansbahā, kur notika mūzikas festivāls. Viņš ievainoja 15 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!