Foto: Reuters/Scanpix
Minhenē strauss ticis sabraukts neilgi pēc tam, kad dzīvnieku tiesību aizstāvji to "atbrīvoja" no cirka.

Pirmdienas vakarā vairāki cilvēki ielavījās Kaizeru cirkā, kur atradās 80 dzīvnieki. Viņi atmūķēja treileri, kurā strausi Nala un Cavo mitinājās kopā ar zosi Fredu. Dzīvnieki izbēga no treilera, stāsta vietējā policija.

Taču Nalai atbrīvošana beidzās bēdīgi, jo neilgi pēc izbēgšanas viņu notrieca mašīna. Ne braucēja, ne "atbrīvotāju" personības vēl nav noskaidrotas. Policija uzskata, ka vainīgi trīs vīrieši un viena sieviete.

Cavo un Fredu izdevās notvert. Tomēr iespējams, ka Cavo nāksies likvidēt, jo saskaņā ar Vācijas likumiem strausiem vienmēr jādzīvo pāros, vēsta laikraksts "Suddeutsche Zeitung". "Tas mani ļoti iespaidoja. Es dzīvoju kopā ar saviem dzīvniekiem," atzina cirka direktors Andrē Kaizers.

Kaizers, kura ģimenei cirks pieder vairāk nekā 200 gadus, sacīja, ka iebrukuma laikā kopis kamieļus un neesot to pamanījis.

Pēdējās nedēļas cirks vairākkārtēji saņēmis draudus no dzīvnieku aizstāvjiem. Kad cirks pārcēlās uz Minhenes ziemeļrietumiem, aktīvisti uz cirka reklāmas plakātiem atstāja uzrakstus "Dzīvnieku spīdzinātāji" un "Atbrīvojiet visus dzīvniekus".

Huligāni izsita Kaizera biroja logu, izlaida no iežogojuma ēzeļus un uzbruka pašam cirka direktoram.

"Kad gribēju paskatīties, kāpēc suņi rej, man no aizmugures uzbruka un iesita pa galvu," pastāstīja cietušais.

Pirms tam cirka darbiniekiem sekojuši trīs vīrieši un viena sieviete jakās ar dzīvnieku aizstāvju organizācijas PETA logo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!