Foto: DELFI
Vācija pirmdien Kanādai izdeva kanādiešu pornofilmu aktieri Luku Roko Magnotu, kurš tiek apsūdzēts ķīniešu studenta slepkavībā un līķa sadalīšanā Kanādas pilsētā Monreālā, paziņoja Kanādas amatpersonas.

29 gadus vecais Luka Roko Magnota, kurš 4.jūnijā tika aizturēts Berlīnē, atgriezās Kanādā ar armijas lidmašīnu un tika nodots Monreālas policijai un Karaliskajai Kanādas Jātnieku policijai.

"Mūsu valdības sadarbība ar starptautisko sabiedrību ir novedusi līdz tam, ka šis indivīds ātri nosūtīts atpakaļ, lai stātos tiesas priekšā. Ir svarīgi, lai kanādiešiem būtu pārliecība, ka nopietnos noziegumos apsūdzētie saskarsies ar pilnu likuma spēku," sacīja Kanādas ģenerālprokurors Robs Nikolsons.

Lidmašīna ar Magnotu no Berlīnes ieradās Monreālā, bet Kanādas policija vēl nepaziņoja, kur Magnota tiks turēts apcietinājumā. Apsūdzētais otrdien stāsies tiesas priekšā Monreālā.

Policija uzskata, ka par "kanādiešu psiho" iesauktais Magnota 24. vai 25.maijā ar ledus cērti nodūris 33 gadus veco ķīniešu studentu un savu homoseksuālo partneri Liņu Dzjuņu, kurš studēja Konkordijas universitātē Monreālā.

Slepkava pēc tam sadalījis upura līķi, savu rīcību nofilmējot. Videofilma, kurā redzama slepkavība, līķa sadalīšana un seksuālas darbības ar līķi, bet fonā skan dziesma no filmas "Amerikāņu psihopāts" ("American Psycho"), tika ievietota internetā.

Liņa rumpis bez galvas, plaukstām un pēdām 29.maijā tika atrasts čemodānā pie Monreālas daudzdzīvokļu ēkas, kurā dzīvoja Magnota. Upura plauksta un pēda tika nosūtītas pa pastu Konservatīvās partijas un Liberālās partijas birojiem valsts galvaspilsētā Otavā. Otra plauksta un otra pēda tika nosūtītas divām skolām Vankūveras pilsētā. Liņa galva vēl nav atrasta.

Magnota pēc slepkavības aizbēga no Monreālas uz Parīzi, un Interpols 31.maijā izdeva orderi viņa aizturēšanai. Magnota 4.jūnijā tika aizturēts Berlīnes strādnieku rajonā Neiķelnē interneta kafejnīcā, kur viņš lasīja interneta ziņas par sevi.

Toronto dzimušajam Magnotam tks izvirzītas apsūdzības pirmās pakāpes slepkavībā, necienīgā rīcībā pret līķi, neķītra materiāla publicēšanā un sūtīšanā pa pastu, kā arī noziedzīgā uzmācībā Kanādas premjerministram Stīvenam Hārperam un citiem parlamenta deputātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!