Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas policija saņēmusi vairākus simtus sūdzību par labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) vicepriekšsēdētājas un Bundestāga deputātes Beatrikses fon Štorhas Jaungada tvītu, kurā kritizēta policijas pielabināšanās "musulmaņu ordām". Likumsargi uzsākuši izmeklēšanu par iespējamu naida runas gadījumu.

Ķelnes prokuratūra lietu pārņēmusi no policijas un rūpīgi to izmeklē, otrdien ziņu aģentūrai DPA atzina prokurors Ulfs Villūns.

Fon Štorhas sašutumu izraisījis Ķelnes policijas Jaungada apsveikums tviterī, kas bijis arābu, kā arī vācu, franču un angļu valodās.

"Kas, ellē, notiek ar šo valsti? Kāpēc oficiāla policijas vietne publicē tvītus arābu valodā," tviterī vaicāja Štorha. Deputāte arī izteica pieņēmumu, ka policija šādi mēģina "nomierināt barbaru, musulmaņu, grupveida izvarotāju vīriešu ordas".

Sociālais tīkls "Twitter" uz 12 stundām nobloķēja fon Štorhas profilu, jo esot pārkāpti noteikumi attiecībā uz rasistiska satura publicēšanu.

Ķelnes policija pauda pārsteigumu, ka tās Jaungada tvīts izsaucis šādu ažiotāžu.

Policijas pārstāve sakariem ar presi otrdien skaidroja, ka tā ir standarta prakse - pirms tādiem lieliem sarīkojumiem kā futbola spēles, koncerti un protesti tviterī publicēt informāciju vairākās valodās.

Prokuratūra izmeklēšanas gaitā noskaidros, vai ar fon Štorhas tvītu nav pārkāpts jaunais likums par naida runu, kas stājās spēkā 1.janvārī.

Izmeklēšanas turpināšanai, iespējams, būs nepieciešams atcelt fon Štorhas deputāta imunitāti, piebilda Villūns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!