Kāds Vācijas uzņēmējs ir izveidojis jaunu aviolīniju, kas veltīta tikai smēķētājiem. Pirmais lidojums tiks veikts no Vācijas uz Tokijas Narita lidostu 2007.gada martā, raksta "Breakingtravelnews".
"Smintair" jeb "Smēķētāju Starptautiskā aviolīnija (Smokers' International Airways) būs veltīta tikai tam, lai lidojumu padarītu patīkamu smēķējošiem pasažieriem, galvenokārt Japānas un Āzijas uzņēmējiem.

Aviolīnijas dibinātājs Aleksands Šopmans pats ir liels pīpmanis, kurš dienā izsmēķē aptuveni 30 cigaretes. Viņš vēlas atkal iedzīvināt to lidošanas ekskluzivitāti, kādu varēja izjust sešdesmitajos gados.

"Man nepatīk, ka par dārgu naudu iegādājos biļeti, un tad vēl kāds mani māca, ko es varu un ko nevaru darīt," viņš saka. "Ir likumi, kas aizliedz smēķēšanu lidmašīnā. Aviokompānijas ir tādu ieviesušas, jo nesmēķētāju lidmašīnas vienkārši ir lētākas un vieglāk uzturamas".

Vācietis plāno nomāt divas lidmašīnas, kas tiks aprīkotas ar gaisa kondicionēšanas sistēmu, kas piegādās salonā svaigu gaisu. Lidojumi būs dārgāki, jo to laikā tiek patērēts vairāk degvielas. Tiek plānots pasažieriem piedāvāt plašu klāstu ekskluzīvu un ne tik ekskluzīvu cigarešu un cigāru, un aviolīnijas veidotājs ir pārliecināts, ka atradīsies pietiekami daudz cilvēku, kas ar prieku izmantos viņa piedāvāto pakalpojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!