Foto: AFP/Scanpix
Vācijas kancleres Angelas Merkeles Kristīgo demokrātu savienība beidzot noslēgusi koalīcijas līgumu ar Brīvo demokrātu partiju (FDP), vienojoties jautājumā par nodokļiem, kas iepriekš bija kavējis koalīcijas izveidošanu, informē ārvalstu mediji.

Vienošanās tika noslēgta partiju pārrunās, kas ilgušas līdz pat agram sestdienas rītam, aptuveni pulksten 2:00.

Partijas beidzot spēja panākt vienošanos par galveno jautājumu – nodokļu samazināšanu. Tika nolemts, ka nodokļi 2011.-2013.gadu periodā samazināsies par 24 miljardiem eiro. Šis skaitlis ir lielāks nekā piedāvājusi Merkele, taču mazāks nekā bija cerējuši koalīcijas partneri no FDP.

Vācijas koalīcijas valdības sastāvs pagaidām netiek izpausts, taču zināms, ka FDP līderis Gvido Vestervelle saņems ārlietu ministra portfeli, Merkeles partijas pārstāvis Volfgangs Šoible kļūs par finanšu ministru, bet aizsardzības ministra postenis tiks FDP pārstāvim Raineram Brīderlem.

Kā ziņots, 27. septembrī notikušajās Vācijas parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvuši kancleres Angelas Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU/CSU), kam kopā ar pašu izraudzītajiem koalīcijas partneriem - brīvajiem demokrātiem (FDP) - parlamentā būs vairākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!