Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas valdošās koalīcijas partijas vienojušās par grozījumiem Pilsonības likumā, lai liegtu naturalizāciju ārzemniekiem, kas notiesāti par rasistiskiem un antisemītiskiem noziegumiem, piektdien vēsta laikraksts "Bild".

Sociāldemokrātu (SPD) un konservatīvo (CDU/CSU) frakcijas Bundestāgā ir gatavas atbalstīt grozījumus, saskaņā ar kuriem Vācijas pilsonības piešķiršana tiks liegta ārzemniekiem par noziegumiem, kuru motīvs bijis rasisms vai antisemītisms.

"Bild" norāda, ka aizliegums naturalizēties aptvers arī noziegumus bez smagām sekām, ja to motīvs bijis rasisms vai antisemītisms. Kā pavēstīja kancleres Angelas Merkeles pārstāvēto kristīgo demokrātu (CDU) iekšpolitikas jautājumu eksperts Matiass Midelbergs, valdošā koalīcija parāda, ka ir izdarījusi secinājumos no maijā notikušajām "neizturamajām antisemītiskajām nekārtībām".

"Ja Izraēlas valsts pastāvēšana ir Vācijas valsts politikas pamata ideja, tad tam ir jāizpaužas arī likumdošanā, kas attiecas uz Vācijas pilsonības piešķiršanu," norādīja Midelbergs.

Saasinoties konfliktam Izraēlas un palestīniešu starpā, Vācijā maijā notika vairākas demonstrācijas, un dažās no tām bija dzirdami antisemītiski saukļi un dedzināti Izraēlas karogi. Demonstrācijās protestētāji arī izmantoja islāmistu kustības "Hamas" karogus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!