Foto: stock.xchng
Vācijas uzņēmums "OHB Technology AG" mēģinās izveidot jaunu kosmosa bāzēšanas sistēmu, kura izsekos vidēja darbības rādiusa raķešu palaišanu, otrdien vēsta ārvalstu mediji.

"OHB Technology AG" komerciālās attīstības nodaļas vadītājs Frics Merkle norādījis, ka jaunais projekts var kļūt par alternatīvu amerikāņu pretraķešu aizsardzības sistēmai, kuras elementus ASV plānoja izvietot Austrumeiropā.

Jaunā sistēma sastāvēs no pieciem pavadoņiem, kas tiks izvietoti orbītā aptuveni gar ekvatoru. Uzņēmums sāka veikt pētījumu šajā jomā pagājušā gada sākumā. Pēc Merkles vārdiem, projekta realizācijai būs nepieciešami 500 miljoni eiro (351,4 miljoni latu). Sistēmas izstrādi finansē vācu valdība, kā arī privātie investori.

Kā ziņots, sākotnēji ASV plānoja izvietot pretraķešu radaru Čehijā un pārtveršanas raķetes Polijā aizsardzībai pret iespējamiem Irānas uzbrukumiem. Krievija saskatījusi šajos plānos draudus tās teritorijai un paziņoja par nodomu izvietot Kaļiņingradas apgabalā raķešu kompleksu "Iskander".

Šī gada septembrī kļuva zināms, ka ASV atteicās no plāniem izvietot pretraķešu vairogu Eiropā, atliekot to līdz 2015. gadam. Lai nodrošinātu aizsardzību pret Irānas raķešu draudiem, ASV plāno izmantot kuģus ar ballistiskajām raķetēm, kuri tiks nosūtīti uz Ziemeļeiropu un Dienvideiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!