Foto: LETA

Vācija piektdien mudināja citas attīstītās valstis atbalstīt plānu, kas paredz sekmēt Āfrikas valstu tautsaimniecību, radīt tur jaunas darba vietas un apturēt imigrantu plūsmu no šī kontinenta uz Eiropu.

Kanclere Angela Merkele un viņas amatpersonas, kas ir noraizējušās par imigrantu plūsmu pāri Vidusjūrai, vēlas panākt valsts un privāto investīciju palielināšanu Āfrikā.

Vācija tuvākajās nedēļās prezentēs "Māršala plāna ar Āfriku" detaļas, sacīja attīstības ministrs Gerds Millers, velkot paralēles ar vērienīgo ASV investīciju programmu, kas pēc Otrā pasaules kara deva jaunu startu izpostītajai Vācijas tautsaimniecībai.

"Mums ir jāinvestē šajās valstīs un jādod cilvēkiem nākotnes perspektīvas," viņš sacīja preses konferencē.

"Ja Āfrikas jaunieši nevar atrast darbu vai saskatīt nākotni paši savās valstīs, tie vairs nebūs simti tūkstoši, bet miljoni, kas dosies uz Eiropu," brīdināja Millers.

Ministrs sacīja, ka viņa plāns ir mērķēts uz to, lai attīstītu kopīgus risinājumus ar Āfrikas valstīm, koncentrējoties uz programmām jaunatnei, izglītībai un apmācībai, kā arī tautsaimniecības stiprināšanu un likuma varu.

Liela daļa no viņa ministrijas budžeta, kas 2017.gadā pārsniegs miljardu eiro, tiks atvēlēts projektiem Āfrikā.

Vācija šonedēļ apsolīja par 61 miljonu eiro palielināt finansējumu ANO palīdzības operācijām Āfrikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!