Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas valdība noraidījusi Ukrainas lūgumu par ieroču piegādi. Vācija nepārdod ieročus savā starpā konfliktējošām valstīm – tāds ir pamata princips. Taču, kā noskaidrojusi raidorganizācija "Deutsche Welle", tas daudzkārt ticis pārkāpts.

Atbilstoši rietumvalstu izlūkošanas datiem aptuveni 100 tūkstoši Krievijas kareivju pašlaik atrodas pie Ukrainas robežas. Raugoties no Ukrainas un Rietumu viedokļa, tas ir reāls militārs drauds, kura dēļ daudzas valstis atbalsta Kijevu, piegādājot tai ieročus un munīciju. Vācija Ukrainai pagaidām piešķīrusi 5000 karavīru ķiveres. Taču Kijevai ar to nepietiek, un Ukrainas valdība oficiāli vērsusies pie Vācijas ar lūgumu piegādāt ieročus.

Berlīne visu šo laiku atteikusi Ukrainai pat aizsardzības bruņojuma piegādi. Vācijas kanclers Olafs Šolcs un ārlietu ministre Annalēna Bērboka uzsver federālās valdības principu – neeksportēt ieročus uz krīzes reģioniem. Koalīcijas līgumā, kas noslēgts starp trim Vācijas vadošajām partijām – sociāldemokrātiem, "zaļajiem" un brīvajiem demokrātiem –, skaidri minēts: "Izņēmumi pieļaujami atsevišķos pamatotos gadījumos, kuriem jābūt publiski un saprotami dokumentētiem."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!