Foto: Publicitātes foto
Vācijas valsts attīstības banka KfW pieprasījusi atpakaļ 50 "Siemens" markas vilcienus, kas 2003.gadā tika nodoti līzingā Bulgārijas valsts dzelzceļa kompānijai BDZ, jo tā kavējas ar maksājumiem un ir strīds par apdrošināšanu, piektdien vēsta vietējie mediji.

Parādu māktā BDZ, kuras 14 tūkstoši darbinieku visā valstī gatavojas streikam, pērn pārstāja maksāt līzingu un tagad ir pārkāpusi līguma noteikumus, mainot apdrošinātāju, piektdien vēsta laikraksts "Trud".

50 dīzeļa un elektriskie vilcieni ir vienīgie modernie sastāvi novecojušajā Bulgārijas dzelzceļa kompānijas vilcienu parkā, kur lielākā daļa vagonu un lokomotīvju saglabājusies vēl no komunistu valdīšanas laika.

BDZ komentārus nesniedza, bet zināms, ka kompānijas vadība piektdien veda kārtējās sarunas ar arodbiedrību, lai novērstu streiku.

Nespēja atrisināt konfliktu ar KfW pamatīgi iedragās Bulgārijas vilcienu kustības grafiku, jo jaunie vilcieni tika izmantoti satiksmei starp valsts lielākajām pilsētām.

Premjerministra Boiko Borisova valdība vēlas sadalīt BDZ un privatizēt kravu pārvadājumu pakalpojumus, kas ir vienīgais peļņu nesošais kompānijas atzars.

Bulgārijas Finanšu ministrijas dati liecina, ka valsts dzelzceļa kompānijas parādi pašlaik sasniedz 771 miljonu levu (276,8 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!