Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācija nosūtījusi NATO bataljonam uz Lietuvu vēl 13 kaujas mašīnās "Boxer", ceturtdien paziņojuši Vācijas bruņotie spēki.

13 "Boxer" un viens armijas evakuators nosūtīti uz Lietuvas armijas bāzi Ruklā, kur dislocēti Vācijas karavīri, kas iekļauti starptautiskā NATO bataljona sastāvā.

Šos karavīrus drīzumā nomainīs Vācijas 292. jēgeru bataljona karavīri. Vācijas bruņotie spēki atklāja, ka kopumā rotācijas ietvaros tiks transportēti 60 konteineri un 150 spēkrati.

Bataljona komandieris Volfs Rīdigers Oto sacīja, ka papildu bruņumašīnās nosūtītas uz Lietuvu Baltijas valstu nodrošināšanai.

Lietuvā izveidotajā starptautiskajā bataljonā, ko vada Vācija, dien vairāk nekā 1200 karavīru. Šā bataljona sastāvā ir arī Beļģijas, Horvātijas, Luksemburgas, Nīderlandes un Norvēģijas militārpersonas.

Starptautiskie NATO bataljoni visās trijās Baltijas valstīs un Polijā tika dislocēti pagājušajā gadā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un militāro aktivitāti Baltijas jūras reģionā.

Karavīri šajos bataljonos mainās ik pēc sešiem mēnešiem, jo NATO un Krievijas starpā noslēgtā vienošanās liedz pastāvīgu NATO spēku izvietošanu alianses austrumu flangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!