Tiesa ceturtdien piespriedusi garus ieslodzījuma termiņus kādam vāciešu pārim, kas, veicot sātanistu rituālu, ar 66 naža dūrieniem nogalināja savu draugu. Šī tiesas prāva satraukusi Vācijas sabiedrību ar nozieguma baisajām detaļām - asins sūkšanu un nelabā pielūgšanu.
26 gadus vecais bijušais automašīnu rezerves detaļu pārdevējs Daniels Ruda un viņa 23 gadus vecā sieva Manuela tiesā atzinās, ka slepkavība notikusi viņu dzīvoklī starp cilvēku galvaskausiem, kapu sveču gaismā un vīraka dūmos.

Abi sātanisti par padarīto nav izrādījuši nekādu nožēlu un apgalvo, ka sātans viņiem pieprasījis cilvēka upuri, jo velnam bijis nepieciešams "galma āksts".

Vācijas rietumdaļas pilsētas Bohumas tiesnesis piespriedis Danielam 15 gadus, bet Manuelai - 13 gadus ilgu ieslodzījumu ar piespiedu psihiatrisko ārstēšanu.

Sātanistu lieta izraisījusi plašu interesi arī Lielbritānijā, jo Manuela sacīja, ka vampīrisms viņai iepaticies Londonas apmeklējuma laikā. Lielbritānijas galvaspilsētā sātaniste piedalījusies "asinssūcēju ballītēs", kurās cilvēki labprātīgi ļāvuši cits citam sūkt asinis no vēnām.

Žurnālistu īpašu interesi tiesas sēžu laikā izraisījusi abu apsūdzēto uzsvērti izaicinošā uzvedība, demonstrējot nepieklājīgus žestus, maniakāli bolot acis un izbāžot mēles.

Manuela, kas "gotiskajam" stilam pievērsusies 14 gadu vecumā, kad ar viņu pirmo reizi esot kontaktējies sātans, savā dzīvoklī gultas vietā izmantojusi zārku.

Ar Danielu viņa iepazinās, atsaucoties uz smagā roka žurnālā ievietotu sludinājumu, kurā bija rakstīts: "Piķa melns vampīrs meklē tumsas princesi, kas ienīst visu un visus."

Nogalinātais 33 gadus vecais vīrietis bija Daniela Rudas kolēģis. Viņa līķis ar daudzajām naža dūrienu brūcēm un vēderā iedurtu skalpeli tika atrasts sātanistu pāra dzīvoklī. Upura krūtīs bija iegriezta pentagramma - sātana zīme.

Pēc pagājušā gada jūlijā izdarītās slepkavības Rudas vienu nedēļu pavadīja bēguļojot, braukājot pa Vāciju un vairākas reizes neveiksmīgi mēģinot izdarīt pašnāvību. Visbeidzot viņi tika atpazīti un arestēti degvielas uzpildes stacijā Jēnā.

Bēguļošanas nedēļas laikā Daniels bija nopircis motorzāģi, paziņojot, ka nevēlas būt tukšām rokām, kad sātans viņu atkal sauks.

Daniels sacīja, ka bijis tikai ierocis nelabā rokās. "Ja kāds tiek sabraukts ar automašīnu, neviens taču netiesā automašīnu," tiesā teica sātanists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!