Naktī uz svētdienu Vācijas austrumu pilsētā Rostokā izcēlušās sadursmes starp kreisā spārna aktīvistiem un ultralabējiem, kā rezultātā policija apcietinājusi 38 cilvēkus.
Nekārtībās ievainojumus guvuši 13 policisti un kautiņu dalībnieki. Sadursmes izcēlās pilsētas pašvaldības organizētos svētkos.

Pie ultralabējo iecienīta veikala naidīgie grupējumi viens otram uzbruka ar akmeņiem, pudelēm un petardēm, pirms vardarbības apspiešanai ieradās aptuveni 200 policisti.

Kautiņā piedalījās vairāk nekā 100 cilvēku. Policija paziņojusi, ka arestētie tiks apsūdzēti par sabiedriskās kārtības traucēšanu, uzbrukumu un pretošanos arestam.

Saskaņā ar Vācijas iekšējā izlūkdienesta nesen izplatītu ziņojumu ultralabējo ekstrēmistu pastrādāto noziegumu skaits pērn uzlēcis par 14,6% līdz 17 597 noziedzīgiem nodarījumiem.

Kā paziņojis iekšlietu ministrs Volfgangs Šoible, tā ir "satraucoša notikumu attīstība", ka labējā spārna ekstrēmisti tiek pieņemti sabiedrībā.

Viņš arī paudis satraukumu par arvien pieaugošo biedru skaitu ultralabējā partijā NDP un pieaugošo neonacistu lomu tajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!