Foto: AFP/Scanpix

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, ceturtdien runājot Rietumbalkānu samitā, mudināja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis "veikt savu mājasdarbu" Eiropas imigrantu krīzes lietā un mudināja uz bēgļu "taisnīgu sadali".

ES ir jānodrošina bēgļiem "humāni standarti", viņš sacīja. Bez bēgļu "taisnīgas sadales" ES apdraud tautas atbalstu tajās valstīs, kas Eiropā uzņem bēgļu lauvas tiesu, skaidroja ministrs.

Viņš arī mudināja finansiāli palīdzēt Rietumbalkānu valstīm, tādām kā Serbija un Maķedonija, kas pašas ar grūtībām tiek galā ar imigrantu pūļiem, kas caur to teritoriju cenšas sasniegt pārtikušās ES valstis.

Austrijas ārlietu ministrs Sebastians Kurcs nesen nācis klajā ar piecu punktu plānu ES mēroga bēgļu politikai.

Viņš pieprasīja "lielāku ātrumu un vairāk rīcības" no ES valstu puses "integrētai pieejai". Ministrs aicināja uz labāku sadarbību policiju starpā, mudināja izveidot buferjoslas un ES bēgļu nometnes konfliktu reģionos, kas ļautu bēgļiem pieteikties uz patvērumu ārpus ES teritorijas. Viņš arī mudināja ES koncentrēt pūliņus, lai tiktu noteiktas drošās imigrantu izcelsmes valstis, kā arī aicināja Briselē sarīkot samitu šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!