Foto: AFP/Scanpix

Vācija piešķirs Lietuvai līdz 500 000 eiro jaunu Bruņoto spēku munīcijas noliktavu projektēšanai, pirmdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Līgumu par šādu atbalstu parakstījis Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Eimutis Misjūns un Vācijas vēstnieks Lietuvā Matiass Zonns.

Šie līdzekļi Lietuvai piešķirti saskaņā ar Vācijas valdības programmu "Partnervalstu drošības, aizsardzības un stabilitātes nodrošināšana un stiprināšana" un nebūs jāatmaksā.

Jaunas munīcijas noliktavas paredzēts projektēt lielākajā daļā Lietuvas Bruņoto spēku vienību. Plānots, ka vēl aptuveni miljonu eiro projektēšanas darbiem atvēlēs Lietuvas Bruņotie spēki.

2018.gadā Vācija piešķīra miljonu eiro Lietuvas Pabrades un Gaižūnu poligonu infrastruktūras modernizēšanai un ierīkoja daudzfunkcionālas šautuves.

Vācija vada Lietuvā dislocēto NATO starptautisko bataljonu un ir viena no galvenajām Lietuvas partnerēm aizsardzības jomā, savukārt Lietuvas Bruņoto spēku mehanizētā kājnieku brigāde piesaistīta vienai no Vācijas armijas divīzijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!