Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ar mērķi ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, Vācija vēlas panākt vienošanos ar Eiropas Savienības (ES) valstīm par slēpošanas kūrortu slēgšanu līdz 2021. gada janvāra sākumam, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Šāds plāns izskanējis pēc tam, kad Vācija izlēma pagarināt daļējo ārkārtas režīmu līdz 20.decembrim.
Vācijas kanclere Angela Merkele pēc sarunām ar valsts reģionu līderiem izteicās, ka šāds solis nebūs viegls, bet viņi mēģinās darīt visu iespējamo.

Daži no Eiropas pirmajiem Covid-19 perēkļiem bija tieši slēpošanas kūrorti, kas veicināja vīrusa izplatību visā kontinentā.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte ir atbalstījis lēmumu par slēpošanas sezonas sākuma aizkavēšanu, taču uzsvēris nepieciešamību pēc kopīga Eiropas risinājuma, atzīmē medijs. “Ja Itālija nolemtu slēgt visus savus slēpošanas pacēlājus bez jebkāda veida Francijas, Austrijas vai citu valstu atbalsta, tad tūristi riskētu doties uz ārzemēm un pēc tam atpakaļ, tādā veidā ievedot valstī vīrusu”, izteicās Itālijas premjers.

Francijas prezidents Emanuels Makrons jau norādījis, ka slēpošanas kūrorti Francijā būs slēgti līdz Jaunajam gadam. Savukārt Austrija ir paudusi bažas par ES mēroga plānu slēgt slēpošanas kūrortus.

Tā kā Šveice nav ES dalībvalsts, tās slēpošanas kūrorti jau ir atvērti tūristiem, tāpēc pastāv iespēja, ka slēpotāji varētu doties uz šo valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!