Vācijā Bavārijas federālajā zemē otrdien frontāli saskrējušies divi pasažieru vilcieni. Policija ziņo, ka avārijā ir vairāki bojāgājušie un daudz ievainoto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vismaz deviņi cilvēki ir gājuši bojā un aptuveni 100 ir ievainoti, atsaucoties uz policiju, ziņo aģentūra AP. Vismaz 15 cietušo stāvoklis tiek raksturots kā smags, bet 40 - kā nopietns.

Abi vilcieni ir reģionāla mēroga, un tie saskrējušies aptuveni plkst. 7 pēc vietējā laika, braucot ar aptuveni 100 km/h lielu ātrumu. Lai gan vilcienos bijuši daudz cilvēku ceļā uz darbu, karnevālu sezonas brīvdienu dēļ tajos nav bijis daudz bērnu.

Frontālā sadursme notikusi aptueni 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Minhenes dažus kilometrus no kūrortpilsētas Badaiblingas un tuvu Austrijas robežai.

Trieciena rezultātā viens vilciens nogājis no sliedēm un vairāki vagoni apgāzušies. Policija medijiem atklājusi, ka šobrīd glābēji cenšas atbrīvot vagonos iesprostotos cilvēkus.

"Šis ir lielākais nelaimes gadījums gadiem, kāds šajā reģionā noticis, un šeit ieradušies daudz ārstu, neatliekamās palīdzības brigāžu un helikopteru," aģentūrai AP atklājis policijas pārstāvis Stefans Zontāgs.

Par spīti ārkārtīgi lielajam glābēju un speciālo transportlīdzekļu skaitam, sliedēm esot ļoti grūti piekļūt. Šī iemesla dēļ glābšanas darbi notiek salīdzinoši lēnāk, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!