Foto: AFP/Scanpix

Vācijā pagājušā gada laikā reģistrēti 475 000 satiksmes sastrēgumu 980 000 kilometru kopgarumā, liecina piektdien publiskotie Vācijas automobiļu kluba (ADAC) dati.

Šo sastrēgumu kopējais ilgums bijis lielākais pēdējo 32 gadu laikā - 285 000 stundu.

Salīdzinājumā ar 2013.gadu sastrēgumu skaits pieaudzis par 15%, bet to kopējais garums - par 2,5%.

Kā norādījis ADAC pārstāvis Andreass Helcels, šie skaitļi ir tiešā veidā saistīti ar kopējo satiksmes plūsmas intensitātes pieaugumu uz Vācijas ceļiem.

Vissliktākā situācija ir Ziemeļreinā-Vestfālenē ar lielu iedzīvotāju un autoceļu tīkla blīvumu, kā arī Bavārijā un Bādenē-Virtembergā. Šajās trijās pavalstīs fiksēti 45% no visiem Vācijas sastrēgumiem.

Pēc Helcela teiktā, vislielākais risks nonākt sastrēgumā ir piektdienās, toties sestdiena ir tā diena, kad autobraucējiem ir vislielākās izredzes no tā izvairīties.

Kā uzsver ADAC, šie skaitļi liecina, ka Vācijas autoceļu tīkla caurlaidība sasniegusi maksimālo robežu un jaunu ceļu būvniecība nespēj tikt līdzi pieprasījumam.

No 2200 kilometriem autoceļu, ko sākotnēji bija plānots izbūvēt laikā no 2001. līdz 2015.gadam, 2014.gada nogalē bija pabeigta tikai puse.

Līdztekus ceļu remonta un uzturēšanas darbiem jaunajā valsts satiksmes tīkla plānā jārisina jautājums par to, kā uzlabot šo situāciju, norāda ADAC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!